Consiliile judeţene vor rezista regionalizării

12

stefan musoiu

Noua organizare administrativ teritorială a ţării va reuni judeţele în 8 regiuni, exact pe modelul propus de guvernarea PDL.
Diferenţa este că acum sunt vizate de restructurare prefecturile.
În cadrul emisiunii Agenda Publică, vicepreşedintele Ştefan Muşoiu a precizat că argumentul major pentru menţinerea consiliilor judeţene îl reprezintă proiectele aflate în desfăşurare şi oportunităţile de accesare a fondurilor europene la nivelul regiunilor.
audio STEFAN MUSOIU
Împărţirea României în 8 regiuni se poate face şi pe formula existentă deja la nivelul agenţiilor de dezvoltare, conform căreia Ialomiţa aparţine zonei Sud-Muntenia, cu sediul central la Călăraşi.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Distribuiți
Articolul precedentO mie de analize, o sută pozitive
Articolul următor

12 comentarii

 1. Da`ANI va mai rezista ca sa mai constate incompatibilitatile alesilor? Cand aceasta institutie este atacata aproape zilnic de cei vizati de rapoartele inspectorilor? Apropo de regionalizare, nu trebuie sub nicio forma sa ne dam acordul asupra acestei masuri, inutila din punct de vedere economic dar “necesara” dezmembrarii Romaniei. Deja ungurii se agita pe tema asta.

  • aici sunt de acord atat cu “citoyen” cat si cu “mike” – regionalizarea o sa se faca peste capul tuturor, chiar daca o asemenea idiotenie ar trebui supusa unui referendum – mie regionalizarea mi se pare mai importanta pentru tara decat demiterea lui basescu, de exemplu.

 2. …adica ANI atacata de puturosul crin si penalii usl-asi, din Parlamentul RO! In ceea ce priveste regionalizarea, dragul meu drag, stai linistit, usl-asii=tradatori de neam sui tara, O VOR FACE! Mincinosi, hoti, inclusiv plagiatori, puturorsi!

 3. Pai o sa fie referendum,gurita….pt modificarea constitutiei…doar ca n o sa fie obligatoriu cvorum si n o sa i mai fugareasca procurorii pe votanti pt ca au fost la vot,ci pt lipsa de la vot:))

  • am convingerea ca la un referendum cu intrebarea clara “doriti desfiintarea judetelor si regionalizarea tarii”, s-ar vota NU mai ceva ca la intrebarea “va pasa de unguri si de autonomia secuimii”.
   dar baietii or s-o intoarca din condei ca de obicei, incat prostimea o sa voteze si pe ma-sa si pe ta-su.

 4. pai treb sa treaca in constitutie regiunea,ca entitate administrativ teritoriala….asta pe langa mandatul presedintelui,atributiuni si alte clarificari necesare(ca sa n o mai rastalmaceasca smintitii pe constitutie)……asa ca eu cred ca n o sa voteze doar prostimea..:))Deci pan nu se modifica constitutia si nu se aproba prin referendum…..cred c o frecam degeaba(sau vor unii)cu regionalizarea…….eu as vrea sa stiu cand se valideaza RECENSAMANTUL….sa calculez cat reprezinta dobitoacele basiste din total populatiei….sa vad care i procentul de mike/judet.:))

 5. Oricum daca nu reduce numarul de parlamentari si, preferabil, sa ramana ori senatul ori camera deputatilo, eu unu cu siguranta o sa votez NU.
  Da m-as multumi si cu un numar nitel mai mic de parlamentari decat au fost in mandatul trecut.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.