Consiliul Local Slobozia va stabili săptămâna aceasta taxele şi impozitele pe proprietate în 2012

0

Pentru anul viitor, birurile la bugetul local sunt stabilite în sume fixe şi indexate cu diverşi coeficienţi, valoare care se ajustează în funcţie de rangul localităţii şi zona în care este amplasată proprietatea. Cert este că la Slobozia diferenţele între zona A şi D sunt de 30 de bani, de la 2 lei 40 prima clasificare la 2 lei şi 10 bani, zona a patra.
Dacă o persoană fizică are în proprietate două sau mai multe clădiri, impozitul se majorează cu 65% pentru prima adresă în afara celei de domiciliu, cu 150% pentru cea de-a doua adresă în afara domiciliului, şi cu 300 % pentru cea de-a patra proprietate.
Valoarea impozabilă a clădirii se reduce cu 20% pentru cele mai vechi de 50 de ani şi cu 10% pentru casele cu o vechime între 30 şi 50 de ani.
Impozitul se reduce cu 50% pentru clădirile şi terenurile utilizate exclusiv de persoanele juridice în activităţi turistice pe o perioadă de maxim 5 luni într-un an, la fel ca şi pentru proprietăţile deţinute de cooperaţiile de consum sau meşteşugăreşti, în primii 5 ani de activitate
Proprietarii care-şi plătesc taxele şi impozitele în primele trei luni ale anului beneficiază în 2012 de o reducere de 10% .
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.