Consiliul Lokal-Kombat Urziceni

0

Proiectele de hotărâre trecute pe ordinea de zi a ultimei şedinţe de consiliu local de la Urziceni, inclusiv cel referitor la bugetul local pentru 2009, au trecut de votul legislativului cu viteză maximă, graţie grupului liberal din consiliu. Dacă la precedentele şedinţe, democrat- liberalii au părăsit sala, de această dată au ales să se abţină de la vot.

Marian Dobre a invocat faptul că până când vor fi validaţi noii consilieri PSD George Dinu şi Sorin Ştefan, Consiliul Local se află, practic, în ilegalitate. Liderul grupului democrat- liberal a adus ca argument o adresă primită din partea instituţiei prefectului, în care se precizează că votul exercitat în consiliu de către Cosmin Stanciu şi Stela Savelciuc atrage nulitatea de drept a hotărârilor adoptate.

Adresa trimisă de Prefectură Consiliului Local al municipiului Urziceni precizează că în conformitate cu prevederile articolului 9, alineatul 3 din legea 393 din 2004, calitatea de consilier local încetează înaintea expirării duratei normale a mandatului, ca urmare a pierderii calităţii de membru al partidului politic pe a cărui listă a candidat. Aceeaşi adresă precizează şi faptul că în situaţia în care aleşii locali în exerciţiul mandatului încalcă prevederile legale, răspund în nume propriu, dar şi în solidar, pentru activitatea consiliului din care fac parte.

Primarul Constantin Sava a motivat însă prezenţa celor doi şi votul lor în Consiliu, prin faptul că hotărârea de excludere din partid a fost atacată în instanţă. În plus, Sava afirmă că este ,,colegial’’ ca până la pronunţarea unei hotărâri definitive în instanţă, cei doi să îşi exercite mandatul.

Liberal- democraţii propuseseră în debutul întâlnirii ca proiectul de hotărâre referitor la buget să fie dezbătut într-o şedinţă extraordinară a Consiliului, propunere respinsă sub pretextul că ordinea de zi nu poate fi modificată decât de către iniţiatorul proiectelor de hotărâre, respectiv Executivul.

Robert Viorel Dinca

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.