Consultări şi repartiţii bugetare

2

cji

Primarii din Ialomiţa au fost chemaţi ieri la judeţ pentru consultări privind alocările financiare pentru echilibrarea bugetelor locale.
La finalul discuţiilor aprinse, privind constrângerile administrative cărora edilii sunt obligaţi să le facă faţă, executivul Consiliului Judeţean Ialomiţa şi reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor publice au prezentat modificările aduse la codul fiscal şi cadrul general în care se vor împărţi banii.
Preşedintele Silvian Ciupercă spune că fiecare autoritate administrativ teritorială va primi un buget minim de dezvoltare.
audio Silvian Ciuperca
Conform normelor, primăriile care au datorii neachitate suportă corecţii la alocările financiare pentru echilibrarea bugetelor locale.
Directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Ialomiţa, Ion Dănuț Drobotă, precizează că sunt 21 de administraţii cu arierate, dar toate primăriile vor fi controlate: “analizam arieratele si datoriile restante, cele sub 90 de zile si cele peste 90 de zile. Cu contractele in spate”.
Important în alocările financiare este şi gradul de încasare a taxelor şi impozitelor de la nivelul localităţilor. Cel mai bine la acest capitol stă primăria Moviliţa, cu peste 90% încasări.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.