Contrele politice dintre PDL şi PSD au lăsat fără sedii Direcţia Judeţeană pentru Evidenţa Populaţiei şi Biroul Agenţiei de Dezvoltare Sud Muntenia

0
La solicitarea liderului de grup al democrat liberalilor din consiliul judeţean, proiectul privind transmiterea în folosinţă gratuită a unor spaţii din clădirea Raiffeisen Bank din Slobozia, a fost respins.
Pentru economie la bugetul judeţean, Marinică Cazacu a cerut ca Direcţia Judeţeană pentru Evidenţa Populaţiei să se mute în subsolul Palatului Administrativ, dar directorul executiv Nicolae Chiriţă a explicat că instituţia funcţionează la adresa din bulevardul Chimiei nr 13 de la momentul începerii lucrărilor de consolidare a Palatului Administrativ şi că mutarea birourilor ar fi inoportună.
Pe lângă reducerea cheltuielilor de funcţionare, consilierul PDL Ioan VEDE a ridicat problematica siguranţei arhivei în subsolul băncii, cu alternativă în subsolul Prefecturii.

Vicepreşedintele liberal al Consiliului Judeţean, Ioan Martin, a precizat că birourile disponibile din clădirea Palatului Administrativ sunt improprii ca dimensiune, iar Prefectura a solicitat pentru uz personal subsolul Palatului Administrativ.
Până la o analiză financiară a cheltuielilor actuale şi a eventualelor economii prin revenirea Direcţiei Judeţene pentru Evidenţa Populaţiei la etajul 4 din Palatul Administrativ,  la voturile împotrivă ale consilierilor PDL s-au adăugat şi cele ale consilierilor PNG, iar proiectul a fost respins.
Astfel, de la 1 decembrie Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Populaţiei este cu bagajele în stradă pentru că la 30 noiembrie contractul de ocupare a birourilor din clădirea Raiffeisen a expirat.
Pentru adoptare, proiectul de hotărâre avea nevoie de două treimi din voturi. Mai bulversaţi de rezultat, decât conducerea Direcţiei Judeţene pentru Evidenţa Populaţiei, au fost cei doi consilieri PNG, Adrian Andriescu şi Nicolae POPA, care au realizat greutatea votului lor abia la concluzia finală a discuţiilor. Pentru soluţii la această situaţie, preşedintele Silvian Ciupercă a indicat Instituţia Prefectului.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.