Controale ANSVSA

0
Respectarea legislaţiei sanitar-veterinare, referitoare la transportul de animale vii, produse şi subproduse de origine animală pe drumurile publice, precum şi combaterea furturilor de animale, au fost temele controalelor efectuate de lucrătorii direcţiei veterinare.
În baza protocolului semnat între Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară, Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Transporturilor, în prima săptămână a lunii noiembrie au fost efectuate trei acţiuni de control, în zonele Urziceni, Feteşti şi Slobozia Nouă.
Ca de obicei, în plasa organelor de control cel mai uşor au picat comercianţii de ocazie.
La Feteşti, într-un autovehicul a fost depistată cantitatea de 10 kg peşte din speciile caras, ştiucă şi biban, cu origine necunoscută şi neînsoţit de documente sanitare veterinare, drept pentru care s-a dispus măsura confiscării şi denaturării chimice.
Pe raza municipiului Slobozia, două persoane care comercializau 227 de kg de peşte, fără documente sanitare veterinare, au fost amendate cu 1.300 de lei, iar cantitatea de peşte a fost confiscată şi predată către o unitate de neutralizare.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.