Controale fulger de la ITM

0
În ultima zi lucrătoare a săptămânii trecute, inspectorii de muncă din Ialomiţa, ajutaţi de colegii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi, au verificat aproape toţi taximetriştii găsiţi în trafic.
Mulţi dintre şoferii care făceau taximetrie munceau fără contract, iar patronii pentru care prestau au fost amendaţi pentru muncă la negru.
Inspectorul şef, Marian Nedelcu, precizează că 13 din cele 28 de persoane care făceau taximetrie au declarat că lucrează fără forme legale.
Imediat după razia inspectorilor de muncă, mai mulţi angajatori s-au prezentat la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomiţa pentru a înregistra în programul de evidenţă electronică a salariaţilor, persoanele găsite în activitate fără contracte de angajare.
Pentru 5 angajatori, unde au fost găsite 10 persoane nedeclarate în programul de evidenţă electronică a salariaţilor, procesele verbale de control au fost finalizate astăzi, când au fost invitaţi la sediul inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomiţa pentru declaraţii. Ei riscă amenzi în cuantum de cel puţin  30 de mii de lei.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.