Controale in trafic

0

Poliţiştii rutieri au acţionat în weekend pe principalele artere de circulaţie din judeţ, în vederea prevenirii accidentelor rutiere cu victime.

Urmare a verificărilor din trafic, au fost aplicate 120 de sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 28.310 lei, astfel: 29 pentru depăşirea vitezei maxime admise, 8 pentru opriri neregulamentare, 4 pietonilor care au traversat neregulamentar, 2 pentru depăşiri neregulamentare, iar restul pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, două permise de conducere, retrase cinci certificate de înmatriculare şi constatate două infracţiuni.

Deşi poliţiştii rutieri au atras atenţia în nenumărate rânduri cu privire la efectele alcoolului asupra capacităţii de conducere, există încă persoane care nesocotesc prevederile legale şi conduc autovehicule, punând în pericol atât propria siguranţă, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Edificator în acest sens este exemplul unui cetăţean italian, în vârstă de 58 ani, pe numele căruia poliţiştii feteşteni au întocmit un dosar penal, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism, deşi se afla în stare de ebrietate. La fel s-a întâmplat şi cu un slobozean de 26 de ani, care a fost depistat la volanul unui autoturism, deşi consumase băuturi alcoolice.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.