Controale la deținătorii de arme

0

Peste 50 de ialomiţeni şi-au pierdut dreptul de a deţine arme şi muniţii neletale ca urmare a nerespectării legislaţiei în vigoare.
În ultimele 3 luni, efective din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase în colaborare cu Serviciul de Ordine Publică au organizat acţiuni ample de verificare a deţinătorilor legali de arme şi muniţii neletale supuse autorizării.
Poliţiştii au verificat 534 de deţinători de puşti şi pistoale neletale, iar faţă de 74 dintre cei controlaţi au fost dispuse măsuri coercitive.
În 5 cazuri s-a decis suspendarea dreptului de port şi folosire întrucât titularul nu mai îndeplinea condiţiile prevăzute de lege.
În 48 de situaţii s-a luat măsura de anulare a dreptului de port şi folosire întrucât titularul nu mai îndeplinea condiţiile care au stat la baza autorizării.
21 de ialomiţeni au renunţat la deţinerea armelor sau le-au înstrăinat, iar
9 dintre deţinători nu au putut fi controlaţi întrucât nu se aflau pe teritoriul ţării, urmând ca la întoarcere să fie verificaţi dacă mai îndeplinesc condiţiile care au stat la baza autorizării.
Clementina Tudor, wwworadiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.