Controale peste controale

0

De 10 zile, serviciul judeţean de investigare a fraudelor cercetează activitatea bancară, cum s-au cheltuit banii publici, importurile de cereale, legalitatea folosirii forţei de muncă şi cum se respectă drepturile de proprietate intelectuală.

Cei 23 de poliţişti şi comisari ai gărzii financiare Ialomiţa au constatat că în fiecare domeniu vizat, activitatea se desfăşoară cu vicii de legalitate.

De la începutul anului, pentru prevenirea criminalităţii economico-financiare, au fost verificate contracte de achiziţii publice, cum se produce şi comercializează alcoolul şi băuturile alcoolice, modul de înregistrare a TVA-ului pentru firmele importatoare, vecine României, în domeniul dreptului de autor, fraudelor vamale, gestionării materialelor reciclabile, exploatării agregatelor minerale, importului şi comercializării de produse contrafăcute, tăierii, depozitării şi comercializării materialului lemnos, jocurile de noroc organizate prin folosirea maşinilor mecanice sau electronice cu câştiguri fără licenţă.

În urma acestor acţiuni au fost constatate peste 300 de infracţiuni de natură economico-financiară, 200 de persoane au fost cercetate, iar 122 de dosare s-au soluţionat, majoritatea prin începerea urmăririi penale. Prejudiciul estimat este de  peste 5 milioane de euro. Pentru circa 85% din suma prejudiciată s-a asigurat recuperarea.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.