Control la substanţe periculoase

0

Agentii economici din judet care desfasoara activitati legate de regimul substantelor si preparatelor chimice periculoase au fost saptamana trecuta puricati de politistii ialomiteni.

Controalele au fost efectuate împreună cu reprezentantii institutiilor publice cu  responsabilităţi în domeniu, respectiv, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Agenţia Judeţeana de Protecţia Mediului şi Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu.

Acţiunea a urmarit cum sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare de către agenţii economici autorizati să efectueze operaţiuni cu substanţe chimice periculoase, precum şi a altor nereguli ce pot prezenta riscuri majore de producere a unor evenimente grave pentru sănătatea populaţiei şi mediul înconjurător.

In Ialomita sunt notificati 37 de agenti economici care desfasoara operatiuni cu substante chimice periculoase.

Verificarile au vizat condiţiile necorespunzătoare de depozitare a substanţelor expirate care, potrivit legii, sunt încadrate în categoria deşeurilor periculoase, ţinând cont de pericolul pe care îl reprezintă accidentele ecologice, intoxicaţiile individuale ori colective.

Politistii ialomiteni au constatat cateva fapte de natură penală, infractiuni privind protectia mediului si mai multe nereguli cu pericol social redus.

In actiune a a fost identificata si o persoana care deţinea fără drept, la locuinţa sa, doua  kg. mercur. Cantitatea de mercur a fost ridicată în vederea cercetărilor, femeia fiind cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere fără drept de substanţe toxice.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.