Copaci prăbuşiţi, acoperișuri smulse: cod roșu pentru vânt

0

furtuna

Vântul puternic a doborât azi-noapte 8 copaci de pe marginea carosabilului. Crengile şi trunchiurile pomilor au blocat căile rutiere în mai multe zone ale judeţului, iar echipele de intervenţie au lucrat la deblocarea traficului până în zorii zilei.

Vestul judeţului se află sub cod roşu de vânt, iar participanţii la trafic sunt atenţionaţi să circule cu prudenţă.
Stihiile naturii au mobilizat la nivelul judeţului comandamentul pentru situaţii de urgenţe. Ialomiţa este sub cod portocaliu de ploaie, iar vestul judeţului este sub avertizare de cod roşu pentru vânt.
Prefectul judeţului, Gigi Petre, a declarat pentru Radio CAMPUS că toate comitetele locale pentru situaţii de urgenţe au fost azi noapte în dispozitiv:
audio Gigi PETRE
Zeci de solicitări la pompieri din cauza vremii
În ultimele 24 de ore, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţe Ialomiţa s-au primit peste 30 de apeluri din partea locuitorilor judeţului care solicitau intervenţiile echipelor operative.
În majoritate cazurilor, situaţiile semnalate sunt de copaci prăbuşiţi de vânt şi în pericol să cadă peste maşini, reţelele electrice şi de gaze.
Purtătorul de cuvânt al ISU Ialomiţa, George Damian, precizează că la acest moment pompierii intervin la locuinţa unui ialomiţean din Ion Roată unde vântul a smuls acoperişul casei. Codul portocaliu pentru ploaie rămâne în vigoare până în această noapte la ora două.
Din cauza ploii, mai multe gospodării de pe strada Grădinilor din Feteşti au fost inundate, iar pompierii au lucrat mai bine de 4 ore la evacuarea apei din precipitaţii, astfel încât să se evite inundarea locuinţelor.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.