Copacii mor in picioare

0

Arborii uscati aflati pe marginea drumurilor si pericolul pe care îl reprezinta-acestea au fost principalele teme de discutie în colegiul prefectural desfasurat astazi în sala de sedinte a Centrului Cultural “Ionel Perlea”.

Pentru ca în ultimul timp, din cauza unor crengi cazute pe carosabil, s-au produs accidente de circulatie mortale, dar si întreruperi în furnizarea serviciilor de energie electrica si de telefonie, problema a fost abordata de reprezentantii institutiilor cu abilitati în domeniu.

Subprefectul Madalin Teculescu apreciaza deschiderea pentru aceasta tema, însa subliniaza ca nu pot fi taiati toti copacii, iar furnizorii de servicii au si obligatia lucrarilor de mentenanta, pentru a se evita accidentele.

În acelasi timp, reprezentantul Romtelecom a informat conducerea Prefecturii ca principala cauza a deteriorarii mijloacelor de comunicatii, cum ar fi circuitele sau cablurile, sunt arborii cazuti în urma unor furtuni.

Si Inspectoratul Judetean de Politie a prezentat în cifre raportul cu accidentele rutiere înregistrate pe raza judetului, din cauza copacilor de pe marginea drumurilor. De la începutul anului pâna pe 10 septembrie, au decedat 10 persoane, 4 au fost grav ranite si 26 ranite usor, în urma impactului dintre autovehicule si copacii plantati în santurile laterale ale partii carosabile.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.