Copil suspectat cu trichină

0
Un copil de 12 ani din Ialomiţa a fost astăzi internat la Institutul de Boli Infecţioase din Bucureşti, cu suspiciune de trichineloză. Băiatul este din Ciocârlia, iar în week-end a consumat în familie carne de porc.
Mama lui a declarat că a avut simptome de intoxicaţie la începutul săptămânii. Cum infecţia cu trichineloză la om se manifestă după o perioadă de câteva zile de incubaţie, este posibil ca băiatul să manifeste orice altă intoxicaţie alimentară. Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare Ialomiţa au mers în gospodăria din Ciocârlia şi au confiscat carnea de porc pe care au mai găsit-o neconsumată. Familia copilului a declarat că a cumpărat un purcel pe care l-a sacrificat, fără a-i face testul trichineloscopic.
Trichineloza este o boala parazitară cauzată de infestarea cu un vierme minuscul, din consumul de carne insuficient pregătită termic, în special de porc si de mistreţ.
Simptomele apar după câteva zile sau săptămâni mai târziu, cu febră ridicată, diaree, oboseală, dureri şi crampe musculare. Gravitatea bolii depinde de numărul larvelor ingerate şi de starea de imunitate a pacientului. Aşa se explică faptul că, într-un focar de trichineloză, numai o parte din persoanele care au consumat din aceeaşi carne infectată fac boala, care se manifestă sub diferite forme clinice. În cazurile severe, şi mai ales la copii, spitalizarea este obligatorie.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.