Cornel Tache şi Gheorghe Ungureanu – trimiși în judecată sub control judiciar

0

IMG_0525

Fostul şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa, Cornel Tache a fost trimis în judecată sub control judiciar pentru luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă şi complicitate la evaziune fiscală, alături de omul de afaceri Gheorghe Ungureanu acuzat de evaziune fiscală.
audio MITA
Procurorii au consemnat că în perioada iulie – septembrie 2013, în calitate de şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor, Tache Cornel a primit cu titlu de mită de la Ungureanu Gheorghe, suma de 32.000 de lei pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, înlesnindu-i totodată acestuia din urmă desfăşurarea de operaţiuni comerciale cu încălcarea normelor fiscale.
Concret, inculpatul Ungureanu Gheorghe, în calitate de administrator împuternicit al unor firme, a omis evidenţierea în documentele contabile a tuturor operaţiunile comerciale desfăşurate şi a înregistrat în actele contabile operaţiuni fictive de aprovizionare şi prestări servicii, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în valoare totală de peste 5.600.000 lei.
De asemenea, în schimbul sumei de 32.000 de lei, Tache Cornel i-a promis lui Gheorghe Ungureanu că îşi va folosi influenţa asupra lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Călăraşi – Serviciul de Investigare a Fraudelor, astfel încât să îi determine pe aceştia să soluţioneze favorabil omului de afaceri un dosar penal în care acesta era cercetat.
În prezenţa avocatului, inculpatul Gheorghe Ungureanu a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, de dare de mită în formă continuată, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală şi că este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei stabilite. Astfel, el a primit 2 ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de de 3 ani.
Faţă de inculpatul PĂUN DRAGOŞ-LAURENŢIU, consilier superior la Serviciul Sănătate si Bunăstare Animală din cadrul Direcția Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomiţa, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, a fost dispusă disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor într-un dosar separat.
Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra conturilor bancare aparţinând inculpatului Ungureanu Gheorghe şi asupra unor sume de bani ridicate de la cei doi inculpaţi cu ocazia percheziţiilor domiciliare.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ialomiţa cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.