Cornulet cu lapte

0

In timp de recesiune, programul guvernamental Lapte si Corn ar putea fi o vaca de muls pentru agentii economici ialomiteni cu activitati in domeniu.

Cei cativa participanti la oferta lansata de Consiliul Judetean Ialomita, pentru participarea la licitatia de atribuire a programului, sunt de acord ca un contract cu statul le-ar garanta un venit sigur. Ion Onel este reprezentantul unei firme care a furnizat anul trecut gustarea elevilor la Amara si Sfantu Gheorghe, iar in anul scolar 2009-2010 intentioneaza sa contracteze pentru mai multe localitati.

Producator de lactate la Balaciu, Mitica Stan apreciaza ca pentru sanatatea copiilor, un termen de valabilitate mare inseamna calitate mai proasta.

Anul trecut, firmele de lactate si panificatie din Ialomita au fost dezinteresate in contractarea serviciului. Asa se face ca in judet au fost livrate cornuri si lactate de la 500 de Km distanta, ceea ce a crescut costurile producatorilor. Eliminand cheltuielile de transport, producatorii ialomiteni ar putea sa obtina in acelasi cost al produsului de anul trecut, gustari mai bune pentru elevi si prescolari, astfel incat acestea sa fie mancate si nu aruncate. Documentatia de licitatie va fi aprobata pe 15 iulie, in sedinta extrordinara a Consiliului Judetean, iar datele pot fi solicitate de orice agent economic de profil interesat.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.