Cornuletz cu lapte

0

Timp de 6 luni, inspectorii pentru protecţia consumatorilor au evidenţiat o serie de abateri în derularea programului guvernamental „corn, lapte şi măr” în unităţile de învăţământ de pe raza judeţului Ialomiţa, de la fructe stricate până la cornuri cu o valabilitate depăşită.
Inspectorii au efectuat în primul semestru peste o sută de controale de supraveghere a programului „cornul şi laptele”.
Acţiunile de control au urmărit în principal calitatea şi conformitatea produselor, modul de ambalare şi etichetare, dar şi condiţiile de depozitare şi păstrare, în şcoli şi grădiniţe.
De la începutul anului şi până în luna iunie, inspectorii OPC Ialomiţa au verificat peste nouăzeci de unităţi şcolare, din care 84 de şcoli şi 14 grădiniţe. La acestea se adaugă şi controlul la 6 dintre operatorii economici care derulează activităţi de acordare a produselor lactate şi de panificaţie.
Unul dintre operatorii controlaţi au făcut obiectul amenzilor ce depăşesc valoarea de 50.000 de lei pentru nerespectarea frecvenţei de distribuţie zilnică şi condiţiilor prescrise în caietul de sarcini, precum şi distribuirea, la Grădiniţa numărul 1 din Urziceni, de cornuri cu dată de expirare inexistentă în calendar.
În cadrul controalelor tematice, alt agent economic a fost amendat cu suma de 5.000 de lei, pentru distribuirea de mere stricate la şcolile din Reviga şi Gheorghe Lazăr.
În ceea ce priveşte programul „Mere în şcoli“, în unele şcoli şi grădiniţe, inspectorii OPC au găsit mere improprii consumului, alterate, cu pete de putregai sau mere deshidratate şi cu defecte provocate de lovituri, dar şi nerespectarea graficului de livrare.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.