Credit pentru drumuri judetene

0

Consiliul Judetean Ialomita a contractat al treilea credit bancar din istoria instititiei pentru modernizarea a patru drumuri judetene si etapa a doua a lucrarilor de consolidare la spitalul judetean de urgente.
Împrumutul, în valoarea de 25 de milioane de lei, are o dobânda totala de 11 % . Prima tragere de bani se va face la începutul anului viitor iar ultima la jumatatea lunii februarie din 2013, iar creditul va fi rambursat pâna în 2015.
Presedintele Consiliului Judetean, Silvian Ciuperca, spune ca ratiunea creditului este de a contribui la dezvoltarea judetului prin surse proprii.
Drumurile judetene care vor fi modernizate din acest împrumut sunt de la Chirana pâna la limita cu judetul Braila, Borduselu- Albesti-Buesti si Milosesti-Reviga, Crunti- Ciochina.
Vicepresedintele liberal, Ioan Martin, precizeaza ca toate creditele anterioare ale consiliului judetean au fost rambursate în termen iar împrumutul actual este la un cost foarte bun.
Dobânda creditului este variabila, în functie de piata bancara. Durata serviciului datoriei publice locale a finantarii rambursabile este de 45 de luni, cu scadenta la 20 septembrie 2015.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.