Creștere indemnizaţie handicap

0

Indemnizaţia persoanelor cu handicap grav ar putea ajunge nivelul pensiei minime. Propunerea legislativă iniţiată anul trecut de parlamentarul de Ialomita, Cristina POCORA, pentru modificarea Legii privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, a fost adoptată în cadrul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială.

Iniţiativa legislativă încearcă să majoreze prestaţiile acordate lunar persoanelor cu handicap. Conform prevederilor iniţiativei şi indiferent de venituri, persoanele cu handicap vor beneficia de o indemnizaţie lunară în cuantum de 350 lei pentru adultul cu handicap grav, în cuantum de 300 lei, pentru bolnavul cu handicap accentuat, de 100 lei, pentru adultul cu handicap mediu şi 50 de lei pentru handicap uşor, categorie care până acum nu beneficia de indemnizaţie.

Iniţiativa majorează şi bugetele personale complementare lunare, la 100 de lei, pentru handicap grav, în cuantum de 75 lei, pentru handicap accentuat şi la 40 lei, pentru adultul cu handicap mediu.

Deputatul din colegiul unu, Feteşti-Tăndărei, precizează că în contextul legislativ specific domeniului persoanei cu handicap, România, ca ţară membră a Uniunii Europene, are obligativitatea de a se alinia ţărilor membre în ceea ce priveşte asigurarea normalităţii şi demnităţii persoanei cu handicap.

Votul decisiv pentru această lege va fi dat în plenul Camerei Deputaţilor.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.