Creştinii îi cinstesc astăzi pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel

0

Biserica a luat hotărârea de a-i pomeni în aceeaşi zi pentru că amândoi au trecut la cele veşnice în ziua de 29 iunie a anului 67.
Sfântul Petru a fost pescar şi se numea Simeon. În timp ce pescuia cu fratele său Andrei, ei au auzit chemarea Mântuitorului şi i-au urmat acestuia.
Sfântul Pavel, numit Saul- adică cel dorit, a propovăduit şi el cuvântul Domnului. Pentru convertirea la creştinism, cei doi Apostoli au fost închişi în temniţă şi au plătit cu viaţa.
Astăzi, în biserici se ţin slujbe de pomenire a sacrificiului lor, iar credincioşii fac colivă, de vii şi de morţi, pentru cei botezaţi cu numele sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.
Petru şi Pavel sunt consideraţi stâlpi ai bisericii. Cum ei au fost întemniţaţi pentru vina de a-L predica pe Hristos ca fiu al lui Dumnezeu şi Mântuitorul Oamenilor, iar în penitenciare ajung semeni care ştiu prea puţine despre Dumnezeu, Sfinţii Apostoli au fost consideraţi cei mai potriviţi ocrotitori ai sistemului penitenciar din România. Primul protocol dintre Patriarhia Română şi Ministerul Justiţiei privind asistenţa religioasă în penitenciare a fost semnat în 1993, pentru ca în 1997, data de 29 iunie să fie proclamată Ziua personalului din sistemul administraţie penitenciarelor.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.