Cristina Pocora: averile confiscate să meargă într-un fond special pentru copii

0

10562971_806543722717243_3652147893824084568_nAverile confiscate de la corupţi trebuie să meargă într-un Fond special pentru Copii! Revendicarea aparţine deputatului Cristina Pocora şi este concluzia dezbaterii publice organizată de PNL privind recuperarea prejudiciilor cauzate statului prin confiscarea bunurilor dobândite ilegal.
Parlamentarul liberal din colegiul 1 Feteşti-Ţăndărei susţine că este momentul recuperării milioanelor de euro însă nu pentru a le vărsa în oala mare şi fără fund a bugetului, de unde se vor putea pierde ca şi până acum, ci într-un fond special pentru investiţii în copii, iar clădirile şi autoturismele puse sub sechestru să fie date în administrarea autorităţilor locale.
Ideea unei altfel de valorificări a averilor confiscate este susţinută inclusiv de către cele mai puternice asociaţii profesionale şi organizaţii non-guvernamentale, structuri care au explicat, în cadrul dezbaterii, că o mare problemă o reprezintă exact soarta bunurilor confiscate, care ajung, de cele mai multe ori, să fie vândute pe nimic.
În consecinţă, susţine deputatul Cristina Pocora, tocmai aceste bunuri asupra cărora s-a pus sechestru şi nu pot fi vândute la valoarea estimată, în loc să devină o altă “afacere bună” pentru cineva, pot fi folosite de comunitatea locală în scopuri sociale pentru creşe, grădiniţe, after-school, adăposturi şi clinici.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.