Cristina Pocora – avocat pentru persoanele cu handicap

2
Cristina Pocora ameninţă Guvernul cu reclamaţii la Forumul European al Dizabilităţii pentru intenţia de a diminua indemnizaţiile persoanelor cu handicap.
În calitate de preşedinte al Comisiei pentru egalitatea de şanse, deputatul liberal încearcă să împiedice apariţia unei noi ordonanţe de reducere a veniturilor, de data aceasta în dreptul persoanelor cu dizabilităţi şi a celor care au grijă de ele.
Colateral, spune Cristina Pocora, se va ajunge la desfiinţarea instituţiilor abilitate să rezolve problemele şi să îndrume persoanele cu dizabilităţi, aşa cum s-a întâmplat cu Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap.
Mai mult, România are de ratificat Convenţia privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, proiect abandonat în dezbaterea Senatului şi care presupune, conform Direcţiei Generale Protecţia Persoanelor cu Handicap din cadrul Ministerului Muncii, modificarea a nu mai puţin de 43 de acte normative.
Deputatul liberal speră ca intenţia de diminuare a drepturilor băneşti pentru persoanele cu handicap, sume şi aşa insuficiente pentru nevoile lor speciale, să fie blocată şi prin sprijinul organizaţiilor neguvernamentale cu activitate în domeniu.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. Mai nou, cica se vor modifica, in minus, evident, ajutoarele pentru persoanele cu handicap, eliminarea tichetelor gratuite pentru batrani si veterani (vaduve) de razboi, si plata indemnizatiei pentru persoanele care ingrijesc persoane cu handicap daca nu ingrijesc cel putin doua persoane (asta e o prostie mare cat continentul: majoritatea persoanelor vizate sunt mamicile care, sarmanele de ele, au copii ce necesita ingrijire permanenta; sa spuna Boc unde va mai gasi ea inca un copil in aceeasi situatie pe care sa-l ingrijeasca?).

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.