Cristina Pocora: persoanele cu dizabilităţi au nevoie de respect şi susţinere!

2

cristina-pocora

Deputatul liberal din Colegiul 1 Ialomiţa susţine că este nevoie să se elaboreze o nouă strategie în domeniul handicapului, care să creeze până în 2020 o Românie fără obstacole pentru persoanele cu dizabilităţi, astfel încât acestea să poată beneficia complet de participarea la viaţa socială şi economică.
Cristina Pocora precizează printr-un comunicat de presă că Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, împreună cu Biroul Băncii Mondiale la Bucureşti, implementează în prezent, “Grantul de asistenţă tehnică şi dezvoltare pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilităţi”, oferit de guvernul Japoniei prin Fondul de Politici de Dezvoltare a Resurselor Umane şi administrat de Banca Mondială.
Prin acest proiect se încearcă modernizarea sistemului de evaluare a persoanelor cu dizabilităţi prin crearea de proceduri, instrumente şi criterii adecvate unei evaluări medico-socială.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. sa scoata reglementarea care interzice persoanelor hipoacuzice sa conduca masini ! cea mai mare aberatie scoasa de un dobitoc care se duce la munca in Parlament de pomana. Nicio statistica nu demonstreaza ca surzii au comis accidente rutiere specifice,ci din contra ,vorbitul la telefon, discutiile in masina, navigatia si cautarea piesei preferate la radio sunt cauze extrem de dese in comiterea evenimentelor rutiere ! o persoane neauzitoare e inzecit mai atenta la trafic si are vedera periferica superioara. Interzicand unei persoane surde sa conduca il azvarle direct in afara societatii ,il face cu adevarat sa fie un handicapat azvarlit la margina lumii ! Numai capete patrate si legi proaste in ultima vreme in parlament si guvern !

  2. ne bucuram ca din nou politicienii nostri de Ialomita se implica doar cu vorbe si nimic altceva pentru poporul care(ca fraierul) a ales mizeria USL ! Fapte, nu vorbe goale, doamna purtator de vorbe al PNL!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.