Cristina Pocora protestează

0

Deputatul din colegiul unu, Feteşti-Ţăndărei, protestează față de decizia Ministerului Sănătății de a desfiinţa Spitalul Orăşenesc din Țăndărei.
Cristina Pocora apreciază că programul guvernamental de reorganizare a sistemului sanitar din România este o crimă la adresa românilor, şi că ”numai o minte bolnavă ar putea şterge cu buretele ceea ce s-a construit în zece ani de zile, ca o necesitate la nevoile stringente ale cetăţenilor din Țăndărei şi din localităţile din jur.“
Parlamentarul liberal de Ialomiţa subliniază că spitalul este al comunităţii locale şi ministrul nu poate decide desfiinţarea lui fară acordul autorităţii locale.
Conform statisticilor, România se află pe ultimul loc în Europa ca număr de doctori, cu nici doi medici la mia de locuitori, pentru ca celelalte state din Uniunea Europeană să se poată lăudă cu un număr aproape dublu de specialişti la aceeaşi populaţie.
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ţara noastră se află pe locul 31 din 33 de ţări privind numărul de medici, urmată doar de Albania şi Bosnia-Herţegovina.
La această situaţie se adaugă şi exodul medicilor români spre spitalele străinătăţii. ,,În aceste condiţii, a lăsa zeci de mii de cetățeni fără o unitate sanitară importantă este o crimă”, susţine deputatul PNL, Cristina Pocora.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.