Cristina Pocora vrea ca pensionarii MAI să primească pensiile iniţiale

8

pocora cristina

Deputatul liberal de Ialomiţa intenţionează să readucă veniturile pensionarilor din structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor la valoarea dinaintea recalculării pensiilor.
Cristina Pocora vrea să facă dreptate pentru pensionarii proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională printr-o iniţiativă legislativă care impune menţinerea cuantumului avut înaintea recalculării, pentru beneficiarii ale căror pensii s-au diminuat drastic în urma proceselor de recalculare şi revizuire.
Propunerea este ca pensiile ale căror cuantumuri sunt mai mici decât cele cuvenite pentru luna decembrie 2010, să revină la valoarea aceea, iar plata acestor drepturi băneşti să se efectueze începând cu luna următoare celei în care intră în vigoare prezenta lege.
Cristina Pocora susţine că astfel va înlătura inechităţile dintre beneficiarii ale căror venituri realizate lunar au fost identificate şi cei cărora nu li s-au putut identifica veniturile, din cauza distrugerii arhivelor sau deteriorării acestora în timp.
De asemenea, în dezbaterea în Parlament, împreună cu reprezentanţii Guvernului, vor fi identificate modalităţi punctuale de intervenţie pentru “cazuri speciale tip Florea Geica” – “pensii nesimţite”, de la care a pornit această măsură generalizată şi greşită, precizează deputatul liberal de Ialomiţa într-un comunicat de presă.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

8 comentarii

 1. inainte de a publica un articol, mai treci si verifica prostiile pe care le publici “itial” destept ce esti;daca erai pe vremea lui Ceausescu erai dat afara de la prima prostie, a doua nu mai aveai ocazia sa o mai scrii….hala ziaristi!

  • nu te ambala asa, gica, cred ca si CTP mai rateaza cate o litera… app, comunistii aia pe care-i regreti, mi se pare, isi asumasera ca sabotaj si gest patriotic (in anii ’80 se studia in manuale) o asemenea greseala de tipar intr-un titlu din presa de razboi: “Regina Maria da pilda ostasilor romani”.

 2. "Pentru PNL este o mare pierdere, Relu Fenechiu fiind un om cu mare experiență politică, care a fost alături de PNL și când partidul era în opoziție, dar și când a trebuit să își asume responsabilitatea guvernării, cu rezultate foarte bune, recunoscute de toată lumea”
  CRISTINA POCORA, PURTATOR DE CUVANT PNL

 3. Legat de Guvernul sustinut si de d-na pocora (pnl):

  L-aş propune pentru ordinul Steaua Sincerităţii cu colan, dacă premierul Clevetici ar ieşi mâine în faţa naţiunii cu o declaraţie de presă şi ar glăsui astfel:

  – Oamenii trebuie să ştie (e una dintre sintagmele lui preferate, n.m.) că am citit în weekend procedurile. Mai bine prea târziu decât niciodată. Acum ştiu exact cine şi ce trebuia să facă, în cazul accidentului aviatic din Apuseni. Ştiind cine şi ce trebuia să facă, am identificat uşor vinovaţii. Primul pe listă, cu voia victimelor, sunt chiar eu. Mersi, pa!

  – Nu pleca, nu ne lăsa pradă lui Băsescu! Nu demisiona!, ar fi strigat în cor milioane de simpatizanţi (v-aş spune exact, până la ultima zecimală, câte milioane, dacă Statul s-ar fi ostenit să ne numere, să ştim şi noi câţi am mai rămas).

  Dar nu cred că Victor Ponta a apucat să citească procedurile.

  Păcat. O să i le citească, probabil, mâine, la Six O'Clock trecute fix (doar n-o să scape ocazia), preşedintele Băsescu. Cu delicii. Cu articol şi aliniat. Cu intonaţie. Cu pauze retorice.

  O paranteză inutilă: la sfârşitul lui noiembrie anul trecut, în capitala Letoniei s-a prăbuşit acoperişul unui complex comercial. În ciuda intervenţiei prompte a autorităţilor, au murit 54 de oameni nevinovaţi. La o săptămână, premierul Valdis Dombrovskis n-a mai suportat presiunea morală şi a demisionat. Purtătorul său de cuvânt a explicat sobru presei: "Guvernul îşi asumă responsabilitatea politică pentru tragedie". Cât de grav sună, în limba letonă, sintagma ”responsabilitate politică”…

  Cat despre amatorii carora pocora=pnl le sustine pensiile, numai de bine, ha, ha, ha!

   

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.