Criza a încremenit în proiect cartierul de case pentru tineri din zona Gară Slobozia Nouă

4

Periodic, în consiliul local sunt retrase loturile de teren acordate gratuit persoanelor de pănă la 35 de ani pentru construirea unei locuinţe.
Legea 15/2003 care le conferă tinerilor dreptul la un loc de casă îi obligă pe aceştia să înceapă construcţia într-un an de zile. Am colindat câteva dintre străzile cartierului şi am constatat că din cele 200 de locuri de case acordate, construcţiile au început pe nici un sfert dintre acestea. Majoritatea locuinţelor sunt făcute în regie proprie, iar cei care vor să păstreze cu orice chip locul de casă au împrejmuit suprafaţa de 300 de metri pătraţi cu plasă de sârmă.
Cocoţaţi pe acoperiş sau tencuind de pe schelă, muncitorii tocmiţi la lucru refuză să vorbească. Primăria Slobozia este printre puţinele din ţară care au avut teren disponibil pentru aplicarea legii privind acordarea unor loturi pentru case tinerilor, dar lipsa resurselor financiare a încurcat socotelile beneficiarilor. Criza a afectat şi proiectul municipalităţii de a racorda cartierul la utilităţi.
Aşa se face că pe Strada Panait Istrati s-au construit doar două case. La numărul 14 locuieşte familia Cheleş şi singurii vecini sunt membrii familiei Milea.
Dida Cheleş povesteşte că pentru ridicarea construcţiei a avut nevoie de multă apă pe care a stocat-o din timpul iernii din zăpadă şi ploi.
Cu toate greutăţile unui trai lipsit de apă, canalizare şi curent, mica grădină de pe lângă vila ridicată înseamnă mai mult decât confortul unei locuinţe la bloc.
Loturile de case pentru tineri în cartierul Gară Slobozia Nouă au fost acordate începând cu 2009. Primăria a pus la dispoziţia beneficiarilor şi proiectele pentru trei tipuri de locuinţe. Periodic, în consiliul local sunt retrase loturile de teren pe care nu s-au început construcţiile la case. Lista celor care aşteaptă să primească teren, gratuit, de la primărie pentru o locuinţă pe pământ, este de 5 ori mai mare decât seria celor 43 cărora li s-a retras lotul de casă.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

4 comentarii

  1. …mica grădină de pe lângă vila….păi dacă toată lumea vrea să îsi facă vile….dar ce părere aveţi de o casă obişnuită cu 2-3 camere,fără etaj dar cu fântâna în curte ?simplitatea nu mai este pe placul nimănui.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.