Criză gravă de poliţişti în Ialomiţa

1

_DSC0728

Inspectoratul Judeţean de Poliţie are cel mai mare deficit de cadre din ţară! Peste o sută de funcţii sunt vacante, iar numărul acestora este în creştere.
audio POLITIE
Ialomiţa este un judeţ fără tradiţie în privinţa şcolilor de poliţie.
În timp ce Prahova şi Argeş au anual câte 40 de absolvenţi ai şcolilor de ofiţeri şi agenţi, din Ialomiţa există doar câte doi-trei. Apoi, cei repartizaţi în judeţul nostru vor transferul cât mai aproape de locurile natale, spune inspectorul şef Viorel Ştefu.
Anul acesta, criza de cadre s-a adâncit şi pentru că au ieşit la pensie mai mulţi poliţişti, iar perspectiva este sumbră, mai ales că în 2014 nici un licean din Ialomiţa nu a fost admis la Şcolile de Poliţie.
La nivel naţional sunt anul acesta circa 1000 de locuri pentru Academia şi Şcolile de Poliţie, însă primul hop al liceenilor din Ialomiţa care îşi doresc să devină poliţişti este examenul de bacalaureat. Ca urmare a crizei de poliţişti, mediul rural se acoperă într-o pondere de 50%, în Ialomiţa, ceea ce dublează solicitările faţă de agenţii existenţi.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. O informare mai atentă ar putea modifica un pic articolul……………. Pe site ul Academiei de Poliție figurează 3 admiși din Ialomița în 2014. 2 fete din Fetești, una la zi cealaltă la frecvență redusă și una din Slobozia la Jandarmi……. Funcționează site ul Academiei de Poliție!!!!!!!

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.