Cu jalba pescarilor în proţap, la ministrul apelor

0

marian pavel (4)

Senatorul colegiului 1 Feteşti-Ţăndărei-Slobozia face demersuri pentru sprijinirea celor peste 200 de pescari autorizaţi din Ialomiţa, direct afectaţi de modificarea zonelor de prohibiţie  pe Dunăre. 
Marian Pavel  a înaintat o adresă către Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură în care prezintă situaţia pescarilor din comuna Borduşani şi efectele negative pe care la are  Ordinul privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului asupra comunităţii din Ialomiţa. 
Noile reglementări restricţionează total pescuitul în Dunăre şi pe braţele fluviului pentru pescarii care au obţinut autorizaţii şi s-au înregistrat ca persoane fizice autorizate pentru a plăti impozite.
Prin extinderea zonei de prohibiţie, 200 de pescari autorizaţi, care împreună cu familiile lor trăiesc din pescuitul comercial, sunt privaţi pentru aproximativ 150 de zile pe an de activitatea din care îşi câştigă existenţa. 
În interpelarea sa, senatorul Marian Pavel precizează că în  Borduşani se pescuieşte de sute de ani, comuna fiind singura localitate din judeţul Ialomiţa unde locuiesc aproximativ 1.500 de ruşi – lipoveni, care s-au ocupat dintotdeauna cu această activitate tradiţională, un motiv în plus pentru care solicită remedierea situaţiei.      

Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.