Cu lacatul pe poarta – asa au petrecut angajatii bazei aeriene de langa Fetesti de Ziua Aviatiei Romane

0

Contrar manifestarilor aniversare din tara, pe 20 iulie, in Unitatea militara  de la Baraganu s-a dormit in front.
Indiferent la incercarile unor civili de a vizita baza aeriana, gardianul de serviciu, s-a grabit sa-i expedieze cu scuza ca la Fetesti aniversarea a avut loc joi. Printre curiosi s-a numarat si Clementina Tudor care, la poarta unitatii a stat totusi de vorba cu fiica unui ofiter care a lucrat in baza de la Baraganu, ceea ce o aduce periodic in locurile unde a copilarit.
baraganu
Caldura, liniste si prea multa pace pentru o zi aniversara in baza aeriana 86 Fetesti.
Prinsi de entuziasmul reporterilor de televiziune care nu mai conteneau de laude si aprecieri pentru pilotii romani si demonstratiile lor nemaivazute, ne-am imaginat ca aceeasi frenezie se intampla si la Fetesti, ceea ce pentru un jurnalist nu e de ratat.
Presentimentul ca la Baraganu nu se intampla nimic a inceput sa se adevereasca imediat ce am intrat pe drumul catre unitate… Pe un scaun langa o bariera de lemn statea plictisit un soldat… Cativa metri mai departe doua fetite se jucau bergminton iar parintii lor faceau gratar… Din vorba in vorba am aflat ca Aida Voicu de 47 de ani a copilarit in comunitatea de cadre a Unitatii de Aviatie de langa Fetesti.
Sub impresia vremurilor de alta data, doamna Aida, fiica unui ofiter tehnic de aviatie, ne indruma catre poarta unitatii pentru a sta de vorba cu reprezentantii bazei. Portarul insa se grabeste sa ne usuiasca… Cineva l-a sunat sa-l intrebe ce e cu noi dar s-a lasat repede induplecat de explicatiile omului cum nu avem ce cauta in unitate.
Cu ochii la picnicul familiei din Bucuresti care a venit la unitatea de aviatie de dragul vremurilor trecute, facem cale intoarsa si incercam sa stam de vorba cu tanarul soldat de la bariera de lemn.  Fata de plictiseala initiala, il gasim acum muscand cu pofta dintr-o chiftea…  Preocupat sa-si ia pranzul si probabil cu gandul la ora la care iese din tura, ne spune printre dumicati ca si el a petrecut Ziua Aviatiei tot joi, cu sotia in oras.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.