Cu ochii pe gârlă

0

Nivelul râului Ialomiţa este în scădere la această oră, după ce ieri la ora 15,00 a urcat la 555 de centimetri la Urziceni, adică la doar 85 de centimetri sub cota de  pericol. Una dintre cauzele care au dus la creşterea nivelului Ialomiţei a fost volumul mare de precipitaţii căzut în amonte, dublat de temperaturile în creştere şi care au deblocat bucăţi de gheaţă. Starea de alertă s-a declanşat vineri seară, dar primele măsuri de protecţie s-au luat sâmbătă dimineaţă, la ora 8,00, când a fost închisă vana prin care este evacuată apa de pe canalul pluvial, în condiţiile în care la Coşereni se înregistra deja nivelul de 524 de centimetri. În mod normal, nivelul râului în zona Urziceni oscilează între 120 şi 180 de centimetri.

Ialomiţa a ieşit din matcă ieri, la Alexeni, dar apele nu au inundat decât porţiuni mici din lunca aflată în dreptul localităţii.

La această oră nu există pericol de inundaţii, deşi nivelul Ialomiţei este de 360 de centimetri, cu zece centimetri peste cota de atenţie. Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă din Urziceni este pregătit să intervină în cazul în care evoluţia vremii va impune acest lucru.

Robert Viorel Dincă

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.