Cucuieţii din Deal DA, Slobozia BA

23
În ciuda problemelor cu apa, municipiul Slobozia nu a primit sprijin financiar de la Guvern pentru reabilitarea sistemului de  distribuţie a apei.
Primarul Gabi Ionaşcu spune că banii alocaţi la 1 octombrie, cu destinaţie clară pentru investiţii şi reabilitarea sistemelor de apă şi canalizare, puteau să ajungă şi în municipiul reşedinţă de judeţ, dacă Prefectul în funcţie ar fi susţinut interesul comunităţii:
“Institutia Prefectului Ialomita este pusa in slujba comunitatii judetene sau numai a unei parti din aceasta comunitate? Amintesc domnului prefect si opiniei publice ca proiectul de hotarare de guvern cu alocarea a 4 milioane de lei din fondul de rezerva a statului, a plecat numai cu semnatura presedintelui consiliului judetean, si nu cu a domnului prefect, fiindca dansul a refuzat sa semneze acel proiect de hotarare de guvern. Asa stau lucrurile. Si nu cred ca localitatile reprezentate de membrii PDL sunt cu mult mai importante decat municipiul Slobozia, care este si resedinta judetului Ialomita si evident, asigura pentru mare parte din locuitorii judetului o serie de servicii. Imaginati-va invatamantul: la noi se asigura. Sunt profund mahnit…”
Conductele de apă se schimbă în Slobozia cu fonduri proprii, de la bugetul local.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

23 comentarii

  1. asa primar slab n a avut slobozia de mult
    si pe vremea comunistilor erau mai tari decit ionascu, care nu e in stare nici sa varuiasca ce au construit altii.

  2. Primarul nu mai stie cum sa iasa basma curata. Acum e de vina… Prefectura! Cand s-a apucat de treaba asta (schimbarea sursei de apa) a avut curajul sa se imprumute de la banci, bineinteles ca pe spinarea cetatenilor din oras, ca doar n-o sa plateasca el din buzunarul propriu, ignorand ceea ce fac mai toate localitatile rurale din judet (si din tara): acceseaza fonduri europene, solutie care costa foarte putin!
    De ce n-a prevazut la momentul adoptarii ideii cu aductiunea de apa din subteran ca aceasta va necesita alte costuri, poate chiar mai mari decat forajele propriu-zise (care si alea au costat enorm, cred eu)? Asta e dovada de neputinta manageriala, de lipsa de prevedere, de ignorarea unor aspecte neprevazute, de acceptarea unui studiu de fezabilitate (sigur foarte scump platit) paralel cu problema pentru care a fost intocmit, si, ca sa sintetizez, este dovada unei incapacitati de care este foarte vinovat in acest moment!

  3. Alo domnu Ionascu. Cand facui buba asta, ai facut-o tu cu ai tai sa luati voturi. Nu uita ca te laudai in campanie ca orasul va avea o a doua sursa de apa. De ce trebuie sa repare buba GUVERNU??? Capu face capu trage. Zic io.

  4. se pare ca nu cititi commenturile din ziarele centrale sa vedeti acolo laturi, eu sunt chiar decent.
    oricum nici nu am pretentii prea mari la ialomita sa existe libertate , oamenii oricum nu stiu ce faca cu ea

  5. mai gura ialomitei, in spatele siteului, pacat de el, ca de altfel are stiri bune, dar daca e administrat de persoane care au 7 clase, care mi se adreseaza la persoana a II a, ca asa se trag ei de sireturi intr ei, va urez (pers II plural) toate cele bune.

  6. problema e ca nu numai Ionascu se vaita de prefect, ci chiar toti primarii din judet. ca unii nu stiu cum sa improaste mai tare in primarul sloboziei, asta e alta treaba, electorala. in privinta imprumutului, hotarati-va: ori facem credite sa ne dezvoltam, cum tot trambiteaza oamenii de afaceri ca ar trebui, ori economii la sange doar ca sa nu murim de foame… si george, banii publici se duc oricum pe tot felul de programe sociale, salarii pt profesori, armata, politie, sanatate, de ce nu s/ar cheltui si pentru sistemul de distributie a apei??? de ce aproape toata lumea are minus lateral cand vine vorba de ionascu? eu ma gandesc ca totul e o chestie personala, ori atunci cand e ceva personal, macar am putea sa ne abtinem!

  7. Pt. none

    Da, e o chestie personala. Nu am apa buna de baut la robinetul din apartament, apa pe care o platesc la pret de apa potabila! Si e problema personala a tuturor cetatenilor Sloboziei, fie ca se numeste Ionascu, Bacanu, Ioescu, Popescu, Georgescu sau none. Sa nu spui ca tu ignori aceasta problema. Chiar daca majoritatea dintre noi “ne descurcam”, nu putem trece cu vederea. Si apoi, initiativa saparii puturilor de apa ii apartine primarului, s-a laudat cu asta, a castigat si alegeri cu asta, dar cum? Pe spinarea noastra, adica a contractat credite pe care noi le platim, asta-primavara spunea ca apa va fi potabila dupa ce schimba conductele, ca a prevazut aceasta noua investitie in bugetul local si ca se va termina in toamna. Iata ca a trecut jumatate din toamna si… acum zice ca nu are bani! Si da vina pe Guvern, pe pdl-isti si… sunt rabdator, sa vezi ce minciuni va mai scoate in urmatoarea perioada! Tu nu te-ai saturat de twist-ul asta?

  8. Ce ,,informat” esti, mai none. IO zica sa se continue restructurarea administratiilor si a sectorului bugetar, prin continuarea cu sarg a disponibilizarilor si, totodata, sa se investeasca in infrastructura si domeniile economice de viitor. Haideti sa nu amestecam in mod psd-ist lucrurile.

  9. pt George, promisiunea electorala a lui Ionascu, s/a intors impotriva lui, prin urmare plateste pentru asta. Apoi, niciodata nu o sa dau intr/un om care e la pamant. iar PDL/istii au avut tot timpul sa ma convinga… ca sunt la fel. si eu am rabdare, ma indoiesc insa ca timpul le va rezolva pe toate, atata vreme cat toata lumea sta cu mainile in san, sau da la gioale, cum se spune pe romaneste. oricum, sursa subterana de apa tot e mai buna decat aia de suprafata.

  10. Pt. none

    Politica la modul asta (adica politica de partid) isi are rostul sus, la Bucuresti, in Parlament, la Guvern si, din pacate, la Presedintie. Local, nu trebuie sa aiba vreun efect. Aici greseste Ionascu, gaseste scuze de tipul asta, cand e evident ca apa nu e buna. Intreb si eu, apa pentru psd-isti e potabila? Nu, e clar! Dar a-l scuza ca a fost doar o promisiune electorala de care, iata, nu se achita, ba mai mult, baga lumea la o cheltuiala in plus si pune in pericol sanatatea populatiei… mi se par motive de scuze, de rugaminti la Sf.Parascheva, si chiar de demisie! Face el ceva din acestea? N-ai sa vezi! Dar… i se pregateste incet-incet ceva, chiar din interiorul partidului sau, pe plan local, deja a fost ultimul ales, cu un minim de voturi, pe o functie de vicepresedinte in partid (al 14-lea sau chiar mai rau, pe cand vicele Stoica, de exemplu, a fost printre fruntasi!). Deja, vad, chiar acolitii sai se dezic de el.
    Mai spui ca pentru promisiunea neonorata plateste si nu ar trebui sa dam intr-un om cazut. Nu-s de acord cu tine, fiindca iata, acest om, chiar de la nivelul solului este la fel de incapatanat s-o sustina pe a lui, ne flutura in continuare buletine de analiza prin fata ochilor (acum sunt facute la… Cluj, tare as fi curios sa stiu daca acei profesori universitari, unii chiar cu doctorat cum ii lauda el, au venit macar la Slobozia), iar noi vedem apa galbena, rosie, caramizie, de miros ce sa mai zic.
    Intre apa din Dunare si cea din subteran este o mare deosebire, prima e potabila. Nu zic ca nici cea din urma nu poate fi, dar se merge pe un drum gresit, nu tevile sunt de vina, ci statia de tratare. Cred ca primarul, dupa ce va constata ca schimbarea conductelor nu este suficienta, va cere locuitorilor sa mai aloce o suma (mare, mica, depinde de… nevoile lui) si pentru statie.

  11. george, m-ai dezarmat cu pertinenta ta, politica de data asta. nu ma intereseaza pozitia lui ionascu in partid, asa cum, m-am saturat sa aud ca platim apa potabila si este menajera… la Movila apa este neagra, iar Directia de Sanatate Publica spune ca e potabila, nu o intereseaza sa faca analize, sau sa o monitorizeze. motivele pt care scandalul cu apa la Slobozia a fost declasat, sunt exclusiv interesele Prefectului, care a profitat de influenta partidului la Bucuresti, la Institutul ala care a decis ca apa este nepotabila pt ca in jurul puturilor este un patrat si nu un cerc. indiferent de argumente, polemica asta este inutila pt ca apa este doar o ocazie pt multi ca sa i-o traga lui ionascu. acolo unde s-au schimbat tevile, oamenii sunt incantati de apa, dar pe ei nu-i mai aude nimeni. si poate sa fie si minerala, peste doi ani la robinetele tuturor, pt ca pt unii ar avea prea mult acid.

  12. Pt. none

    Dac-ai sti cat de putin ma intereseaza politica… Dar asta nu ma opreste sa observ ca popularitatea lui Ionascu, chiar in sanul partidului sau este in cadere libera. De ce oare? Doar nu sunt pdl-isti si in psd!
    Apa de la Movila? Pai intr-un sat, se stie de mult ca locuitorii nu prea folosesc apa curenta, li se pare scumpa, ei folosesc in continuare fantani. O utilizeaza cel ami mult cei cu sere, cei cu animale mai multe, si ii doare undeva daca este sau nu potabila. Iar autorizatia de la DSP se obtine pentru probe care pot fi si cu apa de la magazin! Inspectorii se deplaseaza la fata locului doar la sesizari.
    De fapt, nici nu ar trebui sa ne intereseze ce e la altii, noi nu traim acolo. Aici apa nu e potabila din cauza formei ariei de protectie a puturilor (aici de ce bagatelizezi? — cand s-a spus ca apa nu poate fi catalogata ca potabila, argumentele au fost legate de compozitia si aspectul apei, forma gardului fiind doar o cerinta de siguranta), ci nu e potabila din alte cauze, printre care sistemul de conducte vechi, din fier, ar fi printre ultimile. Cheia e in statia de tratare.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.