Cum a votat Urziceniul

0

sava

Alianţa PSD – UNPR – PC a câştigat  alegerile europarlamentare la Urziceni în detrimentul Partidului Naţional Liberal, în ciuda faptului că primarul Constantin Sava a benficiat de o victorie confortabilă la ultimele alegeri locale. Pe locul 3 s-a clasat, detaşat, candidatul independent, Mircea Diaconu.
Social democraţii şi ,,sateliţii’’ lor şi-au adjudecat 1257 de voturi adică 35, 15 %  din numărul voturilor valabil exprimate în timp ce liberalii au întrunit preferinţele a 866 de votanţi, adică 23, 53 %, la zece procente peste scorul obţinut la nivel naţional. Locul al treilea a furnizat una dintre surprizele turului de scrutin desfăşurat ieri şi a fost ocupat de către candidatul independent Mircea Diaconu pentru care s-au pronunţat 407 dintre urzicenenii prezenţi în faţa urnelor, adică 11,06 %. ,,Popularii’’ au strâns 7,31 % dintre sufragiile valabil exprimate şi au fost urmaţi în clasamentul final de democrat-liberali cu 7,23 %. 
Un salt remarcabil faţă de alegerile locale din 2012 l-a înregistrat Partidul Naţional Ţărănesc Creştin-Democrat care, practic, şi-a dublat numărul de votanţi şi a ajuns undeva la trei procente din numărul voturilor valabil exprimate. De notat şi căderea semnificativă a Partidului Poporului Dan Diconescu, formaţiune politică ce a obţinut un mandat de consilier la ultimele ,,locale’’ iar acum nu a strâns decât 2,64 % dintre voturi, fiind depăşit de Partidul România Mare cu 3,53 şi de Forţa Civică, formaţiune pentru lista căreia au optat 3,37 % dintre electorii prezenţi la vot ieri.
În ceea ce priveşte prezenţa la vot la Urziceni, aceasta a fost de 26, 14 %, cu un număr de 3885 de votanţi din cei 14.865 de cetăţeni cu drept de vot înscrişi pe liste.
Robert Viorel Dincă, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.