Cumpărare de influenţă şi funcţionari publici corupţi

0

mita

Funcţionari corupţi şi cetăţeni care cumpără influenţa acestora este scenariul clasic în baza căruia se obţin foloase necuvenite de ambele părţi, se căpuşează şi se deturnează activitatea din instituţiile publice!
O anchetă a procurorilor de la Parchetul judeţean a tăiat câteva dintre tentaculele caracatiţei mafiote cu legături în Ialomiţa, Constanţa şi Călăraşi.
Afacerile murdare se derulau în familie. Soţii Stoica, Ionuţ Sorin şi Ramona, din Călăraşi au cumpărat influenţa soţilor RADU, Marius Jenel şi Elena Daniela, din Slobozia, care au primit 250 de euro în schimbul ajutorului pentru obţinerea unui permis de conducere, şi 200 de lei pentru a-i scăpa de o sancţiune contravenţională. 
De asemenea, RADU MARIUS JENEL este acuzat de trafic de influenţă şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice. La data de 15 aprilie 2014, suspectul a divulgat către doi administratori din Slobozia că soţia sa, funcţionar public, va efectua un control la aceste societăţi comerciale. 
La rândul ei,  RADU DANIELA ELENA este acuzată de divulgarea informaţiilor secrete de serviciu, după ce  în calitate de funcţionar public a divulgat soţului  informaţii nepublice, constând în faptul că în aceeaşi zi, în exercitarea atribuţiunilor de serviciu,  va efectua controale la două societăţi, cu scopul de a-i înştiinţa pe reprezentanţii acestora,  prin aceasta afectând interesele instituţiei.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.