Cununa grâului – ultima expoziţie din acest an a Muzeului Agriculturii

4

foto stefan olteanu

foto: Ștefan Olteanu

Muzeul Agriculturii din Slobozia a deschis ieri cea de-a şasea şi totodată ultima expoziţie programată pentru acest an.
“Cununa grâului” este o incursiune în timpurile vechi ale ţăranilor, cu tradiţiile şi obiceiurile după care se ghidau în desfăşurarea activităţilor agricole, cu simboluri şi concepte din cultura spirituală, definitorie pentru poporul român.
Muzeograful Viorica Croitoru explică de unde vine numele expoziţiei şi momentele principale care deschid şi închid anul agrar:
audio Viorica CROITORU
Preşedintele Consiliului Judeţean, Silvian Ciupercă, a reamintit tinerilor prezenţi la vernisaj că oricând se pot inspira din tradiţia românească pentru a crea sau a duce mai departe valorile spirituale:
audio Silvian CIUPERCA
Expoziţia “Cununa grâului” rămâne deschisă în cadrul Muzeului Agriculturii din Slobozia cel puţin până la iarnă, iar vizitatorii pot vedea printre obiectele de păstrare a grânelor, obiceiurile primului plugar, Caloianul şi Paparudele – procesiuni de invocare a ploii în Bărăgan.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

4 comentarii

  1. Cum? ultima expozitie pe acest an? Nu mai au bani cei de la judet, sau slariatii pleaca in concediu? Halal cultura patronata de Ciperca!
    Pe ce o justifica cheltuielile?
    Rasvan Ciuca nu prididea cu expozitiile, acum fiarele stranse de el o fi ajuns la colectorii de fier vechi?
    Saracul judet Ialomita. Auzi, Muzeul National al Agriculturii!
    Bravoooo!

  2. draga slobozitule, cu porecla nefericita, daca ai fii in tema ai stii ca exista un plan…plan de indepliniri, daca ciuca facea orice,, oricum, oricand, fara cap si la ingramadeala, acum lucrurile sunt mai asezate, intr-o ordine si cu noima. nu trebuie sa bifam muuulte chestii doar sa fie. de obicei asa e la noi, o ardem cu proiecte, programe, multe si fara sens da’ altmiteri le-am facut domne’, suntem in randul lumii.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.