Danezii angajează ialomiţeni pentru lucrări în agricultură

0

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ialomiţa anunţă organizarea la Slobozia, pe 27 martie, a unei  burse a locurilor de muncă sezoniere în sectorul agricol din Danemarca.
Purtătorul de cuvânt al AJOFM, Mădălina Marioara, spune că Danemarca are nevoie de lucrători în agricultură pentru a recolta căpşuni, mazăre, zmeură, ceapă, dovleci şi altele. Un grup de angajatori şi consilieri EURES va veni în Slobozia pentru a intervieva candidaţii care vor aplica CV-ul on line, în limba engleză.
La căpşuni şi mazăre, plata se face in funcţie de norma realizată. Pentru 14 euro pe oră, un ialomiţean trebuie să culeagă 17 kg de căpşuni sau mazăre, iar dacă nu indeplinesc norma, oamenii riscă să îşi piardă locul de muncă în numai 2 săptămâni.
Pentru alte feluri de muncă danezii vor plati conform contractelor, în jur de 14 euro/ oră plus bani de concediu sau in funcţie de calitate.
Cei dormici să lucreze pământurile în Damenarca  trebuie să ştie că îşi vor plăti singurul transportul către Danemarca şi înapoi, în România.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.