De 4 zile astupaţi de zăpadă şi fără curent

0

foto: Florin Floreanu

De o saptamana, locuitorii din nordul judeţului sunt total izolaţi de lume, astupaţi de zăpadă, iar de 4 zile şi fără curent electric.
Echipele de deszăpezire au reuşit astăzi să ajungă de la Căzăneşti până la Cocora. În această după amiază, utilajele de la drumurile judeţene au intrat să deschidă drumul spre Colelia-Grindu, pentru a permite echipelor de la ENEL să remedieze avariile din reţeaua electrică. Directorul Ştefan Ghibanu spune că zăpada s-a pietrificat pur şi simplu, iar cei 10 Km dintre Căzăneşti şi Cocora au reuşit să-i desfunde în 16 ore: am inceput aseara la ora 17:30 cu o vola plus freza plus autogreder, si am ajuns abia dimineata, la ora 9 am intrat in Cocora. Zapada este batatorita, beton, efectiv am batut pasul pe loc: 10 km in 16 ore. Afara sunt -16 grade, daca erau + 4-5 grade, judetul era demult deszapezit. Acum au cei de la Electrica un fir rupt intre Colilia si Grindu, care alimenteaza 4 comune, desfundam drumul aici.
Adevărata disperare este la primarii din comunităţile din nordul judeţului care aşteaptă ajutor pentru cazurile deosebite, de oameni morţi, persoane bolnave şi case astupate de zăpadă. Toate se vor rezolva la timpul lor, spune prefectul judeţului:  localitati izolate sunt in continuare in nordul judetului, incercam sa asiguram urgentele pentru aceste zone.
Urgenţele oamenilor sunt însă stringente. Un tânăr din Căzăneşti a plecat ieri pe jos către Slobozia, pentru a ajunge la tatăl lui internat în spital.
Un elicopter SMURD a venit astăzi în Ialomiţa pentru a transporta un ialomiţean din Nicoleşti la dializă, în Slobozia.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.