De ani buni învăţământul ialomiţean se scaldă în mediocritate

1

Rezultatele centralizate ale testelor iniţiale dovedesc pe lângă slaba pregătire a elevilor şi lipsa de preocupare a cadrelor didactice pentru nivelul de acumulare a cunoştinţelor la clasă. Dacă la ciclul primar calificativele obţinute sunt echilibrate, la gimnaziu şi liceu predomină notele sub 5. Excepţie fac disciplinele geografie şi religie unde elevii au reuşit cele mai multe note de 10.
Primii identificaţi ca vinovaţi pentru rezultatele proaste au fost găsiţi elevii, pe locul doi sunt clasaţi părinţii, iar pe trei, şi doar indirect, cadrele didactice care nu şi-au adaptat predarea la nivelul claselor.
Inspectorul şcolar Luminiţa Barcari a făcut public raportul cu notele obţinute la testele iniţiale, cu precizarea că dramatice sunt situaţiile reflectate la limba română şi la matematică.
Reprezentanţii inspectoratului şcolar judeţean mai apreciază că unele dintre variantele de teste iniţiale au fost concepute neadecvat de către profesori.
Progresul elevilor la clasă se va măsura prin comparaţie directă între notele de la începutul anului de studiu şi mediile de absolvire.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.