De la 1 februarie, salariul minim brut pe ţară se va majora cu 50 de lei

1

bani

Guvernul a decis săptămâna aceasta creşterea la 750 de lei a venitului garantat în plată pentru un program complet de lucru, cu o medie de 168 de ore pe lună.
A doua majorare a retribuţiei lunare se va face la 1 iulie, la valoarea de 800 de lei, reprezentând 4,74 de lei pe ora de lucru.
Stabilirea , pentru personalul încadrat cu contract de muncă, a unui salariu de bază sub nivelul de 750 lei lună, de la 1 februarie, respectiv de 800 lei începând cu 1 iulie 2013, pentru un program normal de 8 ore pe zi, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.000 lei.
Majorarea salariului minim brut pe ţară măreşte valoarea de impozitare a venitului şi mai puţin retribuţia salariatului. Aşa se face că dintr-un venit de 800 de lei pe lună, angajatorul şi salariatul plătesc la stat 200 de lei, astfel încât angajatului îi revine un salariul net de 600 de lei.
Nerespectarea dispoziţiilor privind garantarea în plata a salariului minim brut pe ţară, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda de la 300 la 2.000 lei.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Distribuiți
Articolul precedentAtenție la prize
Articolul următorÎi place la zdup

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.