De la 1 septembrie Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Urziceni va deveni oficial colegiu naţional

0
Principalul criteriu pentru obţinerea acestei clasificări a fost cel al vechimii. În monografia liceului şi a oraşului Urziceni s-a descoperit faptul că liceul a rezultat din Şcoala Pedagogică de Educatoare, care a fost înfiinţată pe lângă Şcoala Primară de Fete, existentă încă din anul 1928. Trebuia însă demonstrat că Şcoala Primară de Fete a avut şi ciclu gimnazial, aşa că Eugenia Pavăl, directorul Liceului Teoretic „Grigore Moisil” a apelat la profesorul Constantin Matei, fost director în perioada 1960 -1985.
Alte criterii necesare în aprobarea dosarului au mai fost: constanţa relativă a profilului, modificările intervenite în timp, planurile de şcolarizare, dinamica structurii şcolii în ultimii patru ani, forme de învăţământ care funcţionează în unitatea de învăţământ, calitatea cadrelor didactice şi a absolvenţilor, programe, proiecte, protocoale de colaborare şi parteneriate si baza materială.
Trecerea liceului „Grigore Moisil”  la statutul de colegiu naţional va fi  marcată în prima zi de septembrie de o festivitate la care vor fi invitaţi foşti profesori şi elevi ai liceului, dar şi Ioana Moisil, nepoata lui Grigore Moisil, în prezent profesoară de informatică la Sibiu.
Titulatura de Colegiu Naţional se acordă pentru o perioadă de patru ani,  după care va urma o nouă reevaluare şi autoevaluare.
Aurelia Ifrim, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.