De la 1 septembrie, medicii vor intra într-un program nou de gărzi

0

Propunerea ministerului sănătăţii va face ordine în activitatea medicilor din spitale, aglomeraţi de gărzi şi îi va afecta pe medicii specialişti care au cabinete particulare. Conform iniţiativei ministerului, programul obişnuit al unui medic în spital va fi de 8 ore, iar după gardă, obligatoriu, medicul va merge acasă şi în caz de nevoie va răspunde solicitărilor de urgenţă. Directorul economic al Autorităţii de Sănătate Publică Ialomiţa, Daniela NEACŞU, spune că reglementările sunt în concordanţă cu programul european.

Noul program va afecta veniturile medicilor specialişti, care nu vor mai primi bani pentru orele suplimentare şi vor rămâne fără timp pentru activitatea de la cabinetele particulare.

Propunerea ministerului se loveşte însă de lipsa cadrelor specializate din sistemul public de sănătate. În spitalul judeţean de urgenţe din Slobozia sunt angajaţi 77 de medici, iar necesarul este de 114.

Cea mai afectată de lipsa medicilor specialişti este unitatea de primire urgenţe a spitalului judeţean. În condiţiile actuale, un medic primar specialist, cu mai multe gărzi într-o lună, ajunge la o retribuţie de circa o sută de milioane de lei vechi.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.