De la 15 octombrie, 20 de agenţi comunitari din Slobozia vor rămâne fără slujbe

7
Noua lege de organizare şi funcţionare a serviciului public de poliţie comunitară  prevede un post de agent comunitar la o mie de locuitori, ceea ce înseamnă că 20 de poliţişti comunitari vor fi disponibilizaţi.
Directorul Serviciului, Laurenţiu Abaza, spune că oamenii au primit deja preavizele, iar de la 15 octombrie contractele de muncă ale acestora vor înceta.
Deocamdată, iniţiativa executivului de a înfiinţa o societate  comerciala care să preia gardienii publici de la Poliţia Comunitară este în aşteptare, existând astfel riscul ca cei 20 de agenţi comunitari să îngroaşe rândul şomerilor.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

7 comentarii

 1. Dartanian, acei 150 sunt agenţi de pază şi ar trebui să fie preluaţi de S.C. Pază şi servicii comunitare S.R.L. a Consiliului Local Slobozia. Ei nu sunt bugetari. Ceilalţi 20 sunt din comunitarii ce ne amendează pe noi la orice pas.

 2. alo nu se mai face nici firma de paza deoarece abaza si cu dl ionascu vor un sef de firma numit de ei care nu intruneste conditiile de a fi la conducere respectiv dl ivanciu

 3. Daca ceea ce spune claudiu e adevarat, concluzia-i una: sociali-democrati (psd-isti) pentru ei si neamurile lor si acolitii lor! Astept comentariul lui george, cumomentariul lui andu si-a altor indivizi de teapa lor.

  • mike, ai devenit agresiv si (aproape) violent in limbaj. ce-i aia:”bai george”, “indivizi de teapa lor”? credeam ca suntem intre oameni civilizati. plz, nu veni cu contraexemple, cel putin la george nu cred ca o sa gasesti.

 4. O firma de paza si protectie trebuie sa urmeze anumiti pasi pentru a fi autorizata, e nevoie de acceptul Politiei si SRI, se obtine o licenta pe baza careia se poate demara infiintarea ei la Registrul Comertului. Ori, initiativa lui Ionascu sufera cel putin la doua capitole: unul ar fi cel ce decurge din urmatorul rationament: eu, Consiliu Local, sunt actionarul unei firme care ma pazeste pe mine — atunci unde este externalizarea serviciului? Al doilea aspect este legat de faptul ca asociatii/administratorii trebuie sa obtina un Aviz favorabil din partea SRI; ori Consiliul Local ce treaba are cu asa ceva?

  Mai multe detalii pentru documentare citti aici:
  http://www.juristfirme.ro/prima-pagina/firma-de-paza/

  Dar ca sa imi spun si eu parerea depre ce se petrece la acest serviciu, cu concedierea celor cativa politisti comunitari, am spus mai in vara ca totul e balon de sapun, toate scaderile de salarii, mai ales in Administratie, sunt mai mult de ochii lumii, vor dura cateva luni, si nu multe, si sunt pentru linistirea populatiei (“iata, mai, oameni buni, ca si noi strangem cureaua”); deja ieri-alaltaieri, cineva important spunea ca de la 1 ianuarie se vor mari salariile cu 14%. Cum sa lase ei din mana atatia votanti? Fiindca e stiut ca cei din administratie voteaza cu cei de la Putere…

 5. George, sunt de acord cu tine, legat de postul din 27 septembrie ora 9:35…cu un amendament: cei din administratiile locale voteaza (sa speram ca nu, totusi) cu cai care conduc acum administratiile locale.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.