De la ministrul Udrea zicere

10

După 20 de ani, Elena Udrea a revenit vineri la Amara, pentru a analiza, cu ochi de ministru, oportunităţile de tratament şi petrecere a concediilor pe care le oferă staţiunea ialomiţeană.

Amintirile ministrului din perioada de turist la AMARA sunt cu mult mai animate, faţă de ceea ce staţiunea balneoclimaterică oferă la această dată. Întâlnirea a fost astfel un bun prilej pentru ca ministrul turismului să promită investiţii de la guvern.

Prezenţa Elenei Udrea la Amara s-a legat de adunarea generală a asociaţiei staţiunilor turistice din România, unde s-au dezbătut noile prevederi legale, privind funcţionarea staţiunilor balneoclimaterice din ţară. Deocamdată, Amara lipseşte din lista investiţiilor finanţate printr-un subprogram naţional de minister.

Primarul Victor Moraru precizează că Amara are în desfăşurare 3 proiecte majore, pentru dezvoltarea oraşului staţiune. Unul dintre ele prevede o investiţie în zona PERLA, cu fântână arteziană, vara şi patinoar artificial, iarna.

Victor Moraru a mai spus că de la semnarea contractelor de finanţare prin PHARE 2004, până la organizarea licitaţiilor de atribuire a lucrărilor au trecut 5 ani. Primarii oraşelor staţiuni din ţară i-au reclamat ministrului turismului inadvertenţele legislative, din cauza cărora, în turismul românesc, se bate pasul pe loc.

Clementina Tudor

10 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.