De luna aceasta, TVA se poate deduce şi în baza bonului fiscal

6

bonDirecţia Generală a Finanţelor Publice Ialomiţa informează contribuabilii că pentru orice achiziţii de bunuri şi servicii, taxa pe valoarea adăugată poate fi dedusă de beneficiar, în condiţiile legii, pe baza bonurilor fiscale emise, a căror valoare individuală, inclusiv TVA, nu este mai mare de 100 euro.
Condiţia este ca furnizorul sau prestatorul să menţioneze pe bonul fiscal codul de înregistrare în scopuri de TVA al beneficiarului, cu ajutorul aparatului de marcat.
Cursul de schimb utilizat pentru determinarea în euro a valorii bonului fiscal este cursul din data emiterii bonului fiscal. Aceste prevederi sunt aplicabile inclusiv pentru livrarea de carburanţi auto pe baza bonurilor fiscale.
Conform prevederilor în vigoare, orice comerciant care doreşte ca bonurile fiscale să poată constitui documente pentru deducerea TVA la beneficiari, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, pot să-şi adapteze soft-urile aparatelor de marcat astfel încât să poată înscrie pe bonuri codul de înregistrare în scopuri de TVA al clientului.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

6 comentarii

  1. Zdrente ordinare . Trebuie schimbat tot aparatul , adica case de marcat noi care permit aceasta operatiune ,nu se pot adapta cele vechi ratatilor de la finante. Aveti habar cum functioneaza o casa de marcat ?Ati intrebat inainte sa dati legea asta tampita daca e posibil acest lucru ? Aveti habar cat costa o astfel de casa de marcat ?
    Nu o sa faca nimeni o asemenea investitie tampita , deci singura solutie ramane factura . Asta inseamna niste cozi interminabile la statiile peco ,tampitilor .

  2. @Gura Ialomitei , statiile peco isi permit aceasta cheltuiala dar nu o vor face . Stii de ce ? Pentru ca luna viitoare apare alt destept care schimba legea si spune ca nu mai trebuie codul fiscal pe bon .Traim intr-o tara de rahat unde legile se schimba din saptamana in saptamana .
    Si mai trist e ca ne-am pierdut speranta unei schimbari in bine , i-am incercat pe toti ,PD-PDL-PSD-PNTCD-FSN . Toti sunt o apa si-un pamant . Suntem condamnati sa traim asa ,din ce in ce mai rau . Nu avem cu cine sa-i schimbam , dreptul la vot devine null .

    • as vrea sa te contrazic, dar – din pacate – ai dreptate. zilele trecute am dezvoltat o teorie: tuturor guvernantilor le convine situatia, pentru ca un popor infometat si indobitocit este mai docil.

  3. Ma declar socat, chiar ati crezut promisiunile usl? Unde-i smintitul ala de ,,danut” care tot dadea vina pe Basescu, impreuna cu lacustele usl? Se infrupta, dragilor, bucurati-va, care-i problema?

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.