De mâine se intră în postul Crăciunului

0

trhrthth

Astăzi este lăsata secului, iar de mâine se intră în postul Crăciunului!  
În cele 40 de zile până la Sărbătoarea Naşterii lui Iisus, credincioşii ortodocşi scot din meniu carnea, lactatele şi ouăle pentru a se pregăti de întâmpinarea Crăciunului.
Tradiţia de lăsata secului se păstrează  mai bine la ţară, unde naşii se întâlnesc cu finii pentru a se ospăta împreună înainte de intrarea în post, chiar dacă ulterior uită de abţinerea de la mâncarea de dulce, iar persoanele bolnave spun că postul e mai greu de ţinut.
Medicii recomandă însă respectarea perioadelor de post pentru ca organismul să aibă parte de un repaus în ceea ce priveşte consumul de carne, considerată un aliment greu şi mai puţin hrănitor. Medicul Mihai Lungu susţine că mâncarea în exces este o sursă a bolilor şi pledează pentru o alimentaţie ponderată:
audio Mihai LUNGU
În cele 7 săptămâni ale postului Crăciunului, în fiecare week-end există dezlegare la peşte. Preoţii atrag atenţia că pentru parcurgerea duhovnicească a postului, pe lângă abţinerea de la mâncare, e nevoie de dovada unei educaţii a faptelor bune, care să ne aducă adevărata bucurie a sărbătorii Naşterii lui Iisus.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.