Debut de sărbătoare a Congresului Asociaţiei Internaţionale a Muzeelor de Agricultură

0

Luni la ora 9 delegaţiile din cele 13 state participante au vizitat expoziţia Pâinea şi Vinul organizată de gazdele de la Slobozia într-un decor nou, au gustat din sortimentele de pâine de casă, plăcintele felurite şi călăvia pregătite de angajaţii muzeului, şi au degustat din vinurile aduse la prezentare de câţiva producători din ţară.
Discuţiile de mai bine de 6 luni pe marginea acestui Congres, provocate de schimbarea conducerii Muzeului de Agricultură de la Slobozia, au fost o mare provocare pentru gazde în a arăta că pot fi la înălţime, cu sau fără directorul Răzvan Ciucă. În ciuda eforturilor, absenţa fondatorului de la evenimentul planificat chiar de el, rămâne un minus, atât pentru instituţie cât şi pentru omul care a creat instituţia.
Dar, pentru pasionaţii de tradiţii şi obiceiuri, bucuria unei discuţii libere într-un cadru generos ca spaţiu şi elemente decorative adecvate temei, pâinea şi vinul, poate surclasa uşor intriga evenimentului.
Discuţia cu Ion Făgăraş, reprezentant al unui producător de vinuri din Feteşti, face parte din firescul unei întâlniri profesionale, întotdeauna mai presus de ambiţiile personale:
audio ION FAGARAS
Încântaţi de demonstraţiile practice de stors strugurii, dar mai ales de gustul mustului, sunt şi elevii de la Şcoala 6 Înălţarea Domnului, care vor intra, peste o săptămână, în clasa a V-a:
audio COPII SCOALA 6
După două ore de discuţii cordiale, interlocutorii s-au mutat la Centrul Cultural unde s-a intrat în atmosfera conferinţei internaţionale:
audio BUN VENIT
Alocuţiunile au fost urmate de prima sesiune plenară a Congresului iar seara s-au deschis lucrările Prezidiului Asociaţiei Internaţionale a Muzeelor de Agricultură. În ziua a doua se va face reorganizarea Consiliului de conducere, prin alegerea unui nou preşedinte şi stabilirea ţării de desfăşurare a următorului Congres Internaţional.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.