Declaraţii fiscale numai în format electronic

0
Începând cu această lună, contribuabilii mari şi mijlocii trebuie să depună  declaraţiile fiscale numai în format electronic, iar pentru asta au nevoie de certificat digital.
Pentru a veni în sprijinul lor, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Ialomiţa informează că solicitarea de utilizare a unui certificat digital poate fi depusă la unitatea fiscală teritorială unde are domiciliul, în sensul acesta şi programul de lucru cu publicul fiind modificat.
Cererea de utilizare a certificatului fiscal -Formular 150, trebuie însoţită de documentul de identitate al titularului, în original şi în copie, documentul care atestă calitatea titularului de reprezentant legal al contribuabilului, în copie şi original; precum şi documentul de împuternicire, autentificat de notarul public, din care rezultă dreptul titularului certificatului calificat de a semna declaraţiile fiscale pentru contribuabil.
De menţionat că, începând cu obligaţiile declarative aferente lunii octombrie, declaraţiile fiscale vor fi depuse numai electronic de către contribuabilii mari şi mijlocii, definiţi conform reglementărilor în vigoare, precum şi de sediile secundare ale acestora.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.