Demolișăn men

0

primarul-sava-urziceni (1)

Soarta clădirii vechi a Spitalului Municipal Urziceni a fost peceteluită la prima şedinţă de Consiliu din 2014. Proeictul care de hotărâre care prevede demolarea complexului de clădiri din strada Panduri a fost aprobat cu douăsprezce voturi pentru şi două, ale consilierilor PSD Ion Dumitrescu şi Ciprian Rădulescu, împotrivă.  
Ciprian Rădulescu a motivat votul prin două argumente. Primul se referă la faptul că cel puţin două dintre clădiri pot avea utilitate publică pentru locuitorii municipiului, în sensul că poate fi mutat în clădirea datând din 1894 Clubul Pensionarilor, care funcţionează acum într-un spaţiu total impropriu. Cel de-al doilea argument împotriva demolării clădirilor se bazează pe ceea ce directorul Colegiului Naţional ,,Grigore Moisil’’ a numit încărcătura istorică a corpului central din complexul în care a funcţionat spitalul până în 2011.
Argumentele ,,pro’’ demolare au fost expuse din nou de primarul Constantin Sava pentru care rămâne în continuare valabilă ideea că orice clădire mai veche de un secol  în care funcţionează un spital ar trebui demolată. Printre altele şi pentru că e un focar de infecţie. În plus, în opinia edilului-şef al Urziceniului, reabilitarea clădirii ar costa mai mult decât ridicarea ei de la stadiul de fundaţie.
Încercarea de blocare a adoptării hotărârii trecute la punctul şapte pe ordinea de zi a şedinţei de joi, a rămas în final, graţie noii majorităţi asigurate de democrat-liberali,  doar un exerciţiu de imagine pentru consilierii PSD. Singurele necunoscute rămân momentul în care buldozerele vor nivela terenul pe care încă există vechile clădiri şi măsura în care acolo va apărea parcul promis de municipalitate.
Robert Viorel Dincă, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.