Deputatul Aurelian Ionescu – demersuri fără succes

0

Aurelian IONESCU

Deputatul conservator Aurelian Ionescu a solicitat din postura de membru supleant al Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, menţionarea Casei Regale a României în legea fundamentală şi recunoaşerea rolului istoric al acesteia în dezvoltarea României.
Amendamentul deputatului de Urziceni a căzut la vot cu 17 voturi împotrivă, unul pentru şi două abţineri, membrii comisiei opinând că acesta este mai degrabă un memoriu şi nu poate avea caracter organic.
Şeful Comisiei de revizuire întrunită în premieră ieri, liberalul Crin Antonescu, s-a declarat de acord cu ideea recunoaşterii prin Constituţie a rolului istoric jucat de Casa Regală. Preşedintele Senatului a fost însă mai degrabă rezervat faţă de modul în care tehnic s-ar putea introduce în actul fundamental menţiunea respectivă fără a crea interpretări de genul celei potrivit căreia aceasta ar fi o instituţie a statului român. S-a convenit totuşi că o eventuală referire ulterioară la Casa Regală ar putea fi introdusă în preambulul Constituţiei.
Robert Viorel Dinca, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.