Deputatul Marian Neacşu cere demisia minstrului sănătăţii

5
Cu prima ocazie, deputatul PSD din colegiul 2 Slobozia va cere demisia ministrului Attila Cseke.
Parlamentarul Marian Neacşu este nemulţumit că ministrul sănătăţii impune autorităţilor locale să aloce câte 3% din bugetele proprii, în condiţiile în care el a obţinut pentru sistemul sanitar din România doar 2,2% din PIB.
În ideea de descentralizare, spitalele au fost trecute în administrarea autorităţilor locale, din a doua jumătate a anului trecut. Transferul complică însă şi mai mult finanţarea sistemului public de sănătate, serviciu de la an la an mai lacunar.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

5 comentarii

 1. Ministrul sanatatii nu este singurul care trebuie sa-si dea demisia. Este si ministrul apararii, care, in plus, are “marele merit”ca a reusit sa-i puna pe unii dintre subordonatii sai in situatia de a nu avea alta solutie decat demisia.
  In incercarea de a sustine aceste afirmatii, atasez un material referitor la conferinta de presa din 12.01.2011 pe tema recalcularii pensiilor militare de srviciu, la care era anuntata participarea ministrului Oprea, in lipsa caruia, “la inaintare”, a fost scoasa doamna Gen. Maria Lupu.

  Doamna gen lupu (pentru ca isi schimba paRRRul, dar naravul ba si tot raraie cazon) este paralela cu prevederile L. 119/2010, HG. 735/2010, Ord. M. 101/2010 si L. 19/2000. Numai din ce a prezentat in prima parte a conferintei de presa din 12.01.2011(atat am vazut la tv) am sesizat si incalcari ale prevederilor legale, si adaugare la prevederile legale in vigoare, si inconstienta, declarand, cu buna stiinta, ca nu a respectat cel putin o sentinta judecatoreasca definitiva si executorie, devenita si irevocabila anterior conferintei de presa, si, si,….
  Iata cateva “monumente de competent” graite marait (sau rarait caci e tot una) de doamna gen lupu:
  -Folosirea sintagmelor “cariera militara completa”si “cariera militara incompleta”. Acestea nu se regasesc IN NICIUNA DINTRE REGLEMENTARILE care au fost precizate ca s-au avut in vedere la recalcularea pensiilor-L. 119/2010, HG. 735/2010, M. 101/2010. Iar definirea acestora, sustinand ca este conform L. 164/2001 si/sau L. 80/1995, este de tot rasul deoarece, in textul acestora, nu se gaseste asa ceva!!!!
  -Pentru cei ale caror adeverinte de venit nu au putut fi procesate pana la 31.12.2010, s-au EMIS TEMPORAR DECIZII DE RECALCULARE. Unde se prevede asa ceva, care este baza legala? RASPUNS: NU EXISTA!!! Pai daca termenul de recalculare, conform art. 4(1)/L. 119/2010 este de 5 luni de la data intrarii in vigoare a HG. 735/2010, respectiv 28.12.2010 (calcul: data intrarii in vigoare a HG. 735/2010 este 28.07.2010 + 5 luni = 28.12.2010), si daca, asa cum obliga L. 119/2010, pana aceasta data trebuiau recalculate toate pensile pentru care s-au depus documente doveditoare in termenul de recalculare, deci 28.12.2010 inclusiv, nu cumva este pur si simplu INCONSTIENTA sa declari/recunosti ca, din cele 48.000 de documente doveditoare inregistrate pana la 31.12.2010, au fost procesate numai 21.717? Nu este incalcare cu buna stiinta, premeditat?
  -Din totalul pensiilor si indemnizatiilor in plata, un numar de 251 AU FOST EXCEPTATE de la recalculare; o parte din aceste 251 de pensii erau ale persoanelor care au obtinut suspendarea H.G. 735/2010 in calitate de reclamant. Cum a identificat aceste persoane? Si iarasi spun PAI! Pai, doamna gen Lupu, sunteti obligata, pe functia pe care o indepliniti, sa stiti ca mai sunt MII DE PERSOANE in calitate de RECLAMANT intr-o cauza avant ca obiect cererea de suspendare a HG. 735/2010. Este vorba de membrii ANCMRR, reprezentati de asociatie in Dosarul nr. 7274/2/2010, in care, solutia data de CA Bucuresti, a avut in vedere suspendarea pronuntata de CA Cluj, neputand pronunta o suspendare a unui act administrativ normativ unilateral suspendat deja de o alta instant competenta.
  In loc de concluzie? Pai sa-i spunem/s-o rugam pe doamna gen lupu sa fie exceptia si sa-si schimbe naravul de a face ce trebuiau sa faca altii(cum ar fi insusi ministrul apararii a carui conferinta de presa fusese anuntata) si de a accepta sa fie “bagata la inaintare” FARA A STAPANI LA PERFECTIE problematica pe care isi exerseaza, in chip jenant, dar cu convingere, raraitul care s-ar vrea expresia autoritatii si greutatii spuselor unui general.
  Si pentru a-si gasi “linistea”, ii recomand doamnei gen lupu, sa citeasca, la ceas de seara cu luna plina, cand urla lupii, cele ce urmeaza si sa caute raspuns la intrebarile: ESTE OBLIGATORIE CEREREA PENTRU RECALCULAREA UNEI PENSII? ESTE ANEXA 1a DIN HG. 735/2010 O CERERE?
  Extras din HG. 735/2010:
  Art. 2. (2) Documentele doveditoare necesare stabilirii punctajelor medii anuale in vederea recalcularii pensiilor sunt prevazute in anexele nr. 1a, 1b si 2.
  Art. 10. — (1) Pensia de serviciu recalculata, potrivit Legii nr. 119/2010, poate fi modificata la cererea beneficiarului, in baza actelor doveditoare prezentate de acesta, intocmite conform prevederilor legale, din care rezulta date si elemente, altele decat cele utilizate la recalculare, referitoare la drepturi cu caracter salarial, perioade suplimentare la vechimea in munca sau la vechimea in serviciu, care, conform Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, se au in vedere la stabilirea punctajului mediu anual sau la stagii de cotizare.
  (2) Drepturile de pensii recalculate potrivit alin. (1) se acorda astfel:
  a) de la data de intai a lunii urmatoare expirarii procesului de recalculare, daca cererea, impreuna cu documentele doveditoare, a fost depusa in termenul general de prescriptie;
  b) din prima zi a lunii urmatoare celei in care cererea, impreuna cu documentele doveditoare, a fost depusa la casa de pensii, dupa termenul prevazut la lit. a).

  12.01.2011, 22.30

 2. Don’ costel, zi-ne si noua, bre, la ce varsta ai iesit la pensie, in baza hatararii carui guvern si cati ai vechime ai mata. Io as zice ca-i vorba de o casta, o categorie de privilegiati, care aduc mare atingere bugetului RO. Las’ insa ca vine coalitia de centru-stanga-dreapta, ia sacul de bani ascuns de base, boc si oprea dupa usa si va da, sa va sature odata!

 3. ,,Casa de Pensii a Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) care are sarcina de a recalcula pensiile foştilor angajaţi ai instituţiei procesează în jur de două pensii pe zi, în contextul în care doar 50 de angajaţi se ocupă de aceste documente, în vreme ce la MApN sunt peste 4.000.” Intr-o buna zi, si astia, care lucreaza acu’ la recalculari, vor vrea pensii speciale. Ha, ha, ha.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.