Deputatul Marian Neacsu cu jalba in protap la ministerul culturii

0

Deputatul social democrat din colegiul unu Slobozia ii cere ministrului culturii sa reglementeze plata taxei radio-tv perceputa tuturor intreprinderilor mici si mijlocii, indiferent daca au sau nu la sediu aparat de radio sau televizor.

La sesizarile repetate ale intreprinzatorilor ialomiteni, Marian Neacsu  a constat ca există o diferenţă de tratament administrativ aplicată persoanelor fizice şi persoanelor juridice. Persoanele fizice au posibilitatea de a fi scutite de taxa radio-tv cu condiţia de depunere a unei declaraţii pe propria răspundere conform căreia nu beneficiază de serviciile publice ale televiziunii si radioului nationale.  Pe de altă parte, persoanele juridice nu beneficiază de această facilitate, existând cazuri în care unele firme trebuie să plătească, deşi au activitatea suspendată. De asemenea, sunt firme care nu au contract de furnizare a energiei electrice, dar nu sunt exceptate de la plata taxei.

Cum o firma din Cluj a castigat in instanta dreptul elementar de a nu plati taxa pentru servicii de care  nu beneficiaza, parlamentarul ialomitean incearca sa indrepte legea audio vizualului printr-o interpelare adresata ministrului culturii.

Deputatul Marian Neacşu solicită Ministrului Culturii să promoveze o Hotărâre de Guvern care să aducă în acord cu legea normele de colectare a taxei radio-TV, astfel încât  firmelor şi celorlalte persoane juridice să li se ofere posibilitatea de a depune o declaraţie pe propria răspundere, conform căreia beneficiază sau nu de serviciile publice de radio şi televiziune, şi, pe baza acesteia, să poată fi scutite de plata taxei radio-TV.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.